Promoveaza-te prin portalul Salabucuresti.ro


Interviu cu Oana Terteleac - instructor Spinning la 168 Sport Station


Spinning-ul ® este o replica a ciclismului outdoor, numai ca totul are loc intr-un cadru organizat (indoor) pe biciclete stationare special create. Cu o muzica motivanta, instructorul de spinning ghideaza clasa cu diferite exercitii efectuate pe biciclete, cum ar fi urcari, accelerari pe diverse distante sau schimbari de ritm.
Spinning-ul are diverse beneficii pe plan cardio (arderea grasimilor, antrenarea inimii) dar totodata ajuta si la imbunatarirea musculaturii trunchiului inferior, intarirea muschilor centrali (core muscles) precum si imbunatatirea coordonarii.

Vorbim astazi cu Oana Terteleac - Star 3 Spinning ® Instructor, ce tine in prezent cursurile de SPINNING ® de la 168 Sport Station


Oana Terteleac - instructor Spinning 168 Sport Station

1) Cand ai descoperit pasiunea pentru Spinning ® ?
R: Cu trei ani in urma, cand cluburile de sport din Romania atrageau publicul in salile de Indoor Cycling intr-o mare verva, pozitionand de multe ori ca Spinning ® antrenamentele respective. Pentru ca lucrez in viata de zi cu zi intr-un segment de business care se fundamenteaza intr-o mare masura pe valoarea proprietatii intelectuale si pe respectarea drepturilor de autor, am devenit extreme de interesata in identificarea Spinning ® ca si concept original. Am comandat DVD-uri cu antrenamente sustinute de Masteri originali ai programului de pe Spinning ®.com, o bicicleta stationara si, de aici, a inceput intreaga calatorie.

2) Care sunt principalele beneficii in urma antrenamentelor Spinning ®?
R: Fiind vorba despre un antrenament cardiovascular, primul muschi pe care il antrenam este Inima. Un puls in repaus mai mic, o capacitate crescuta de a sustine eforturi de anduranta, o conditie fitness imbunatatita, un procent mai mic de grasime corporala, un echilibru interior care iti da mai multa energie. Aristotel spunea ca “ceea ce faci, in fiecare zi, in mod repetat, te defineste'. Sa ai grija de inima ta, de corpul de la care ai atatea asteptari, reprezinta un act de igiena si un act de respect.3) Cum altfel te mentii in forma, pe langa antrenamentele Spinning ®?
R: Ca si clientii mei, am o viata extrem de plina, de aceea am toata intelegerea pentru lupta cu timpul…. Am o familie, sunt mama unui baiat extraordinar, un serviciu caruia ii dedic 8-9 ore pe zi si 1-2 ore de Spinning ® predate seara de seara. Ce imi ramane este ora matinala petrecuta singura sau cu buna mea prietena alergand in Herastrau dimineata. Ma reincarca, ma energizeaza si ma ajuta sa imi pun gandurile in ordine. Cred ca fiecare avem nevoie de un moment de introspectie, sa fim mai aproape de noi insine, sa ne intelegem mai bine si sa ne iubim mai mult. Nu alerg pentru vreun obiectiv anume, vreau ca in orice zi a vietii mele sa fiu suficient de fit incat sa pot alerga un maraton. O fac o data pe an, dar sunt suficient de antrenata incat sa o pot face on demand.

4) Tii vreo regim special avand in vedere numarul mare de calorii care se ard intr-o ora de Spinning ®?
R: Fara zahar, fara grasimi trans si fara produse procesate. Nimic din toate acestea nu au nicio valoare nutritiva reala. Este o mare diferenta intre a manca si a te hrani. Asa cum iti hranesti corpul, asa te va servi.5) Stim ca Thegym.ro detine drepturile de autor pentru conceptul de SPINNING ® in Romania si ca 168 SPORT STATION este o Facilitate Oficiala Spinning ® . Ce ne poti spune despre bicicletele folosite la ore?
R: Bicicletele Star Trac - Spinner ® au trademark-ul lor, sunt echipamente care reflecta by design geometria unui road bike si principiile de setare sunt identice cu cele ale setarii pe o bicicleta de outdoor. 168 Sport Station este o facilitate oficiala Spinning ®, dupa cum puteti vedea si pe Spinning ®.com si, in consecinta, toate activitatile legate de Spinning ® se desfasoara sub recomandarile Spinning ®. De la prima bicicleta stationara asamblata de Johnny G. intr-un garaj si pana la NXT-urile de senzatie care fac parte din parcul de biciclete de la 168 Sport Station, tehnologia a evoluat enorm. Eu sunt mare fan al Blade ®-ului de la Star Trac si, de cateva luni, imi derulez antrenamentele personale pe un Blade Ion ® cu PowerMeter, e senzational.

6) Cum decurge o ora de Spinning ® si aproximativ cati oameni participa la o sedinta de grup?
R: Spinning ® Program se deruleaza pe baza unor Energy Zones ® foarte clar definite si fiecare sedinta se deruleaza sub egida unui Energy Zone (Recovery EZ ®, Endurance EZ ®, Strength EZ ®, Interval EZ ® si Race Day EZ ®). Numarul de participanti e limitat doar de numarul bicicletelor disponibile.

7) Care este diferenta dintre un antrenament Spinning ® (indoors) si outdoor cycling?
R: Spinning ®, ca si filozofie originalade antrenament, aduce in indoor principiile antrenamentului in ciclismul outdoor. Nimic din ce nu este natural in ciclismul outdoor nu se va intampla in sala de Spinning ®, de aceea aici nu veti regasi nimic nefiresc, nu vom lucra cu gantere pe biciclete, nu vom face flotari pe biciclete, nu vom pedala cu cadente mai mari de 110 RPM sau fara rezistenta samd. Siguranta este piatra de temelie in Spinning ®, iar Instructorul este garantul respectarii normelor de siguranta.


Pentru cei care sunt interesati sa faca un curs autorizat de Instructor Spinning ®, puteti lua legatura cu Ionut Vlad - Tel: 0729.979.094
Iti poti cumpara un cupon de reducere de 30% pentru acest curs din magazinul SalaBucuresti.


Articol realizat in colaborare cu168 Sport Station

Pagina vizualizata de 7487 ori.
Comanda un pachet PREMIUM!
Cursuri certificate instructor fitness aerobic

Parteneri Sala Bucuresti

  • Superfit
  • Let's Rock
  • Doctor Info Ro
  • Fitness Education - cursuri instructor fitness
  • Instructor Personal Iulian Dinu
  • Anunturi Sportive
  • Triumf Romania
  • Federatia Romana Sportul Pentru Toti