Promoveaza-ti centrul sportiv prin SalaBucuresti


Maratonul - un stil de viata


Se spune ca primul maraton ramane intotdeauna tiparit in minte. De la maratonistii de elita la cei amatori, fiecare are o poveste despre primul lor maraton. Daca au participat la foarte multe maratoane, tind sa uite detaliile celorlalte intreceri, dar primul maraton traieste in mintea lor, la fiecare pas pe care il fac.

Maratonul este ca o punga de chipsuri - nu te poti opri dupa primul.Fiecare isi aduce aminte de ce s-a apucat prima oara de maraton, cum au fost inspirati sau au inspirat pe altii.

maratonul - un stil de viataMaratonistii sunt niste oameni care le place sa alerge, asta este clar, fie ca au inceput prin a fi inspirati de altii, fie ca au participat la un maraton sa-si demonstreze ceva, fie ca a fost un simplu pariu.In timpul alergarii maratonistii tind sa mediteze, sa isi puna ordine in ganduri si sa isi faca planuri pentru viata. Unii dintre ei intra intr-o transa, fiind extrem de concentrati pe alergare. Altii prefera sa asculte muzica si sa fredoneze melodia lor favorita ce ii motiveaza. Unora, alergatul le aduce doua lucruri: liniste si fericire.
Ai crede ca alergatul este usor, insa este nevoie de sute poate chiar mii de ore de pregatire pana sa participi la un maraton profesionist. Totul consta in obisnuirea corpului cu efortul si depasirea limitelor.


Dupa luarea deciziei de a alerga intr-un mediu profesionist, majoritatea maratonistilor se inscriu in cluburi de maratonisti. Aici ei pot invata niste lucruri pe care nu le gasesc in alta parte si pot invata din experientele altora.
Un maratonist profesionist isi planifica fiecare parte a traseului, stie exact cand sa creasca ritmul si cand sa profite de un avantaj. Maratonistii petrec mult timp in fata calculatorului cautand sfaturi, planuri de antrenament si povesti care sa ii ajute in pregatirea traseelor. O cursa lunga te poate scoate din spatiul cotidian, este ca o escapada pe care o ai ce te ajuta sa-ti pui ordine in viata.
Competitia joaca un rol important. Ea poate ajuta un maratonist sa faca ceea ce nu a putut face de unul singur: sa-si depaseasca anumite limite. In situatii limita, corpul uman poate face lucruri nebanuite, poate stoarce ultimele rezerve de energie si poate dezvolta anumite forte care la o prima vedere par imposibile. A avea un rival sau un competitor pe ultimii 50 de metri poate fi o experienta unica, in care sa ramai uimit de capabilitatile tale.

maraton finish
Medalia castigata la sfarsitul unui maraton poate fi cel mai frumos lucru pentru cei care se antreneaza constant, fiind o recunoastere a meritelor si a eforturilor depuse. In schimb, pentru alti maratonisti, simpla trecere a finish-ului, indiferent de locul clasat, reprezinta o eliberare. Chiar daca unii cu greu fac ultimul pas pana la finish, dupa un maraton de durata in care si-au consumat aproape toata energia din corp, faptul ca au trecut finishul reprezinta mult mai mult decat altii ar putea intelege.Si cu toate astea, dupa un maraton de durata, se gandesc deja la urmatorul eveniment si la viitoarele pregatiri.
Asa cum este in orice sport, participarea la un maraton necesita multa pregatire si mult timp dedicat, ore si ore de antrenamente. De aceea, avem tot respectul pentru cei care practica acest sport care, chiar daca nu este atat de popular precum fotbalul sau baschetul, atrage milioane de oameni de pe tot globul.
Articole din aceeasi categorie.

Interviu cu Oana Terteleac - instructor Spinning la 168 Sport StationSpinning-ul ® este o replica a ciclismului ...
Interviu cu antrenorul Radu Valahu Pe langa un mare sportiv, vedeta tv si prezentator la diverse evenimente, Radu ...
Instructor fitness - o meserie tot mai cautataSe estimeaza ca industria fitness genereaza anual aproximativ 70 ...
Primul curs de formare profesionala in Fitness CoachingFusion Sport impreuna cu Fitness Education School organizeaza ...
Pagina vizualizata de 3745 ori.
Comanda un pachet PREMIUM!
Cursuri certificate instructor fitness aerobic

Parteneri Sala Bucuresti

  • Superfit
  • Let's Rock
  • Doctor Info Ro
  • Fitness Education - cursuri instructor fitness
  • Instructor Personal Iulian Dinu
  • Anunturi Sportive
  • Triumf Romania
  • Federatia Romana Sportul Pentru Toti