Promoveaza-ti centrul sportiv prin SalaBucuresti


Sporturile de iarna


Da drumul la distractie! Incepe sezonul de iarna cu noi sporturi ce iti pun in miscare sangele in vene!

Din ce in ce mai multi amatori ai sporturilor de iarna iau cu asalt statiunile montane pentru a descoperi distractia pe partiile de ski.

zapadaSezonul iernii poate fi pentru unii unul friguros, insa multi de-abia asteapta sa cada primii fulgi de zapada. Iarna trebuie sa fii atent la sanatate pentru a te bucura pe deplin de acest anotimp. Asa cum probabil stiti, este mai bine sa previi decat sa tratezi, drept pentru care in acest sezon trebuie sa fiti atenti la:

 • schimbarile bruste de temperatura (cald - rece)
 • bauturile reci
 • imbracaminte (Sa fie corespunzatoare temperaturii de afara)
 • practicarea sporturilor in aer liber (antrenamentele trebuiesc planificate in asa fel incat dupa terminarea acestora sa nu stati foarte mult timp afara, intrucat un tricou ud scadede 3 ori mai mult decat normal temperatura corpului)


Ce trebuie sa stiti inainte de practicarea sporturilor de iarna

Daca sunteti printre incepatori, sau practicati pentru prima oara sporturile de iarna, este recomandat sa fiti insotit de un instructor specializat si sa dispuneti de echipamentul potrivit.Extrem de atractive, aceste sporturi sunt periculoase daca nu sunt luate masurile de protectie necesare. Indiferent de sportul de iarna practicat, asigurati-va ca aveti la indemana echipamentul de care aveti nevoie pentru a nu intampina situatii neplacute.Pentru a practica aceste sporturi, trebuie sa fim intr-o stare de sanatate optima, sa purtam un echipament corespunzator si de buna calitate (casca, manusi, aparatori), iar inainte de start sa se efectueze o scurta incalzire.

Printre sporturile de iarna cele mai comune, intalnim:

1. Ski
Ski-ul reprezinta unul din sporturile clasice de iarna. De tinut minte este faptul ca desi pare usor, nu este, tocmai de aceea este indicat sa luati cursuri de la un instructor specializat.
2. Snowboarding
Este un sport din ce in ce mai practicat in randul tinerilor, datorita senzatiei extreme pe care acest sport il transmite practicantului
3. Patinaj
Patinajul poate fi practicat atat in exterior, cat si in interior in cadrul spatiilor special amenajate. Patinajul este cam acelasi lucru cu mersul pe role, asa ca daca stii cu rolele, incearca si patinajul!
4. Bobul
Din pacate, in Romania nu prea se practica din lipsa partiilor amenajate in acest sens. Cei care il practica sunt profesionisti, obisnuiti cu traseele lungi si cu viteza mare
5. Sanius
Saniusul ramane unul din sporturile de iarna preferate in special de copii. Bineinteles, sunt foarte multi adulti care inca practica acest sport, pentru distractia pe care acesta o aduce.
6. Snowmobil
Cursele cu Snowmobilul sunt unele din cele mai usoare, daca putem spune asa, pentru ca riscul de accidentare este unul mult mai mic. Este recomandat sa fti atent totusi la viteza si la felul in care luati virajele, pentru a evita accidentarile.


Sporturile de iarna
Comanda un pachet PREMIUM!
Cursuri certificate instructor fitness aerobic

Parteneri Sala Bucuresti

 • Superfit
 • Let's Rock
 • Doctor Info Ro
 • Fitness Education - cursuri instructor fitness
 • Instructor Personal Iulian Dinu
 • Anunturi Sportive
 • Triumf Romania
 • Federatia Romana Sportul Pentru Toti